top of page

Del mort i de qui el vetlla

A partir dels microrelats de diverses autories catalanes i de músiques dedicades a la mort d'allò més diverses, la Cia. Professors Substituïbles es burlarà Del mort i de qui el vetlla. Ho farà a través d’un concert-literari ple d'ironia i bon humor, on els contes breus s'alternen amb les històries tragicòmiques hereves dels millors compositors de tots els temps. 

 

Descansin en pau… 

Dossier Del mort i de qui el vetlla
Rider Del mort i de qui el vetlla

“Del mort i de qui el vetlla” és un concert-literari entorn de contes breus inspirats en la mort de diverses autores i autors catalans. Així doncs, sentirem textos de Mercè Rodorera, Pere Calders, Joaquim Carbó o Albert Sánchez Piñol, entre moltes altres.  Acompanyant els textos sentirem músiques de tots els temps i estils també inspirades en la mort: des d'una Seguirilla a un Blues, de cançó popular catalana a música Klezmer, de Purcell a Rossini... Tot plegat, amanit amb les històries tràgicament divertides de la mort d'alguns dels compositors: un pianista que mort aixafat per una llibreria, un guitarrista cec que acaba congelat o un que acaba arruïnat després d'inventar un instrument monstruós. En definitiva, un concert per burlar-nos Del mort i de qui el vetlla, perquè avui i som i demà, vés a saber... 

Textos de: Joaquim Carbó, Mercè Rodoera, Pere Calders, Jordi Masó Rahola i Anna M. Lahosà Alcoverro, Laia Prat, Albert Sánchez Piñol, Josep-Ramon Bach, Víctor Lorenzo, Elisenda Solosona, Olga Garcia Beneyte, Ariadna Herrero, Antoni Munné Jordà, Àngel Fabregat, Xavier Gonzalez-Costa, Eduard Màrquez, Ramon Pardina, Josep Mª Sansalvador i Eduard Ribera.

Músiques de: Henry Purcell, Gioacchino Rossini, Cartola, Pixinguinha, Carlos Gardel, Astor Piazzolla, Paco de Lucía, Blind Lemon Jefferson, i músiques populars catalanes, mexicanes, americanes i de l'est d'Europa. 

bottom of page