top of page

Nosaltres

Format per dos tastaolletes musicals amb ganes de fer música i un actor lletraferit, la Cia. Professors Substituïbles comença la seva trajectòria l'any 2019 amb l’espectacle Contes Portàtils a l'entorn dels contes breus de l’escriptor Pere Calders. Des d’aleshores han actuat a diversos espais culturals i educatius com biblioteques, centres cívics, llibreries i teatres d’arreu del país (Vilobí d'Onyà, Reus, La Garriga, Cardedeu, Guardiola de Berguedà) i la Fira d’espectacles literaris Litterarum 2019, entre d'altres. Ara continuen la seva trajectòria presentant una nova creació en format de concert literari que combrega la música i els microrelats, per burlar-se, tal i com diu l’expressió, Del mort i de qui el vetlla.

 

En els seus espectacles hi trobareu ironia, absurd i bon humor, enmig d’exquisides lletres i músiques variades arranjades per clarinet i guitarra (swing, klezmer, chorinho, música clàssica, etc.)

 

Tot i que és ben sabut perquè el seu nom ens ho recorda, aquests artistes-professors són del tot substituïbles. Ara bé, no tot el que és efímer o està de pas esdevé poc interessant. Així que, si us decidiu a conèixer-los una mica més de prop, aquí sota us en fem cinc cèntims perquè preneu idea de qui són.

Contes%20Port%C3%A0tils_-1_edited.jpg
Oriol Garcia
 

Estudia clarinet i clarinet històric amb en Carles Riera i en Lorenzo Coppola (ESMUC) i obté el títol de Grau Superior en clarinet històric amb matrícula d’honor al projecte final de carrera. Amplia els seus estudis cursant el Màster en Interpretació de la Música Antiga (ESMUC-UAB).
És cofundador de l’Ensemble Una Cosa Rara amb qui desenvolupa una intensa activitat concertística ja sigui en el camp de la música de cambra amb instruments històrics (Els germans Stadler, Cafè Saumell…) o en espectacles familiars (Clarinetàrium,
Notes&Films…).
Paral·lelament ha tocat amb l’Orquestra Barroca Catalana, l’Acadèmia 1750, l’Orquestra Barroca de Sevilla, la Freiburger Barockorchester o Capilla Real de Madrid i en grups de música de cambra com Nachtmusique, Trio Les Bitlles i Stadler Trio entre d’altres.
En el camp pedagògic ha realitzat i creat tallers, materials didàctics i espectacles escolars per a la Fundació “La Caixa” i és professor de clarinet l’EMM i Conservatori Josep Maria Ruera (Granollers) i a l’EMM Josep Aymerich (La Garriga).

DSCF8410.jpg
Dani Codina
 

Actor professional amb més de 20 anys d’experiència en el món del teatre, el cinema i la televisió. Ha rebut formació en diferents escoles i centres educatius com el Col·legi del Teatre, l’Institut del Teatre o l’Escola Nancy Tuñón.

En el terreny formatiu ha tingut la possibilitat de nodrir-se d’una diversa gamma de professorat com Boris Rotenstein, Santiago Zannou, Marc Martínez, Peter Looney (Los Angeles, USA), Rosa Nicolàs, Núria Badia, Raquel Carvallo, o Joe Lewis, entre d’altres.
Dins l’àmbit laboral l’acompanya un ampli bagatge que ha estat clau per forjar en aquest actor la possibilitat d’entrenament i engranatge constant. És així com ha consolidat la seva carrera artística mitjançant diferents companyies de teatre com ara Artristras Teatre, Brou d’Arts Escèniques, Crac el Gag, Anamulimba o Frec a Frec. Com a actor teatral també l’afermen treballs relacionats amb la branca musical en espectacles com Cançó d’Amor i de Guerra (Palau de la Música). Tanmateix, forma part de diversos circuits teatrals d’arreu del país refermant la idea de transformar el teatre en quelcom proper, educatiu i a l’abast de tothom. És precisament la seva visió pedagògica entorn a la disciplina artística la que el manté en actiu com a docent dins diverses escoles, centres cívics i residències de la tercera edat.
En el camp cinematogràfic ha participat en nombrosos curtmetratges i diferents llargmetratges tan reconeguts com Los ojos de Julia, del director Guillem Morales, Natalie Net, del director Chico Morera o Codicia, del director Adrià Lahuerta.
En quant a televisió ha participat en diferents sèries i TV Movies com ¿Para qué sirve un Marido? (TVE), Temps de Silenci (TV3), El cor de la ciutat (TV3), Kubala Moreno i Manchón (TV3), Cala Reial (TV3), Psicopatologia Digital (TV3), o Mina, sueños de libertad (TVE).

DSCF8891_edited.jpg
Daniel Rubies
 

Estudia guitarra clàssica amb Jordi Ibáñez Munné i Juan Mario Cuéllar, obtenint el títol de Grau Superior al Conservatori del Liceu. Amplia els seus estudis al Taller de Músics i l’Aula de Música moderna i Jazz del Liceu de Barcelona. Es trasllada a Córdoba durant un any per rebre classes de Flamenco del mestre Paco Serrano, al Conservatorio Rafael Orozco.
Ha rebut classes magistrals de guitarra clàssica de Carles Trepat, Leo Brouwer, Roland Dyens, David Russell, Sergio Assad, i de guitarra moderna de Pat Metheny, Mike Stern, Robben Ford, Scott Henderson, Toquinho i Kurt Rosenwinkel.
Sempre ha compaginat la seva activitat musical amb la docència, a les escoles Ricomà i fills, Escola de Música Sant Gervasi i actualment al Conservatori Josep M.Ruera de Granollers.
La seva visió transversal de la música l’ha portat a participar en tot tipus de projectes: festivals de guitarra clàssica, formacions de jazz, grups pop/rock, així com cantautors i espectacles teatrals.

bottom of page